Solcelle Taganlæg

Femern Belt Energy Installerer  alle slags solcelle taganlæg.

Solcelleballast-anlæg, tagpap-limning, eller på skråt tag tegl eternit, metal eller betontegl


Kontakt en konsulent

Solcelle Taganlæg

Femern Belt Energy Installerer  alle slags solceller på tag.

Solcelleballast-anlæg, tagpap-limning, eller på skråt tag tegl eternit, metal eller betontegl


Kontakt en konsulent

Solceller til fladt tag

Du kan sagtens opnå en effektiv produktion af strøm fra solcellepaneler selvom du monterer på et fladt tag. Det skal dog siges at ved vandret montering på et fladt tag er det vigtigt at tilpasse sig med det rette montagesystem, da en lav hældning på solcellepaneller kan føre til nedsættelse af ydeevne på op til 10%.

For at undgå den nedsatte funktion på flade tage kan man bruge montagesystemer som vinkler solcellepanelerne. Solcellepanelerne placeres på stativer som sætter dem i en mere optimal vinkel på ca. 35 grader. Stativerne er dog ikke gode til at modstå vindstød, og bliver derfor fæstnet på taget. Dette gøres enten ved at tilføre ballast til stativerne, eller ved at forankre dem direkte til tagmembranen.

Ved forankring skal man sikre sig at selve tagkonstruktionen kan tåle at blive boret igennem. Hvis man vælger at gøre brug af ballast metoden skal man huske på at ballast tilføjer en væsentligt mængde vægt til taget, og det derfor vigtigt at man sikrer sig at taget kan bære de ekstra kilo.

Alternativt til vinklet montering, kan man gøre brug af parallel montering af solceller på fladt tag. Ved parallel montering bliver solcellerne monteret parallelt med taget ved hjælp af en klæbeløsning. Fordelen ved denne metode til montering er at du kan udnytte tagarealet mere effektivt imens du undgår problemstillinger som vægtbelastning eller gennemboring af tagmembran.  Til gengæld kan parallelmontering kun lade sig gøre på 2-lagstagdækning.


Rådgivning omkring solceller

I Femern Belt Energy sidder vi klar til at rådgive dig og din virksomhed omkring bæredygtige energiprodukter.

Vores mission er at levere det mest bæredygtige anlæg til den mest rentable økonomi.
kontakt os til en snak om jeres grønne omstilling!

Kom i kontakt med en konsulent


Kom i kontakt med en konsulent!


Saadan-fungerer-et-solcelleanlaeg

Solceller til skråt tag

For solceller på skråt tag skal man allerførst tage stilling til tagtypen – Har din virksomhed tegltag, betontag eller bølgetag?

Hvis du har brug for montering på beton eller tegltag er der mulighed for at fastgøre solcellebeslagene til de underliggende taglægter. Det er dog yderst vigtigt at du sikrer dig at taglægterne er fastspændt ordentligt til tagets spær og har den nødvendige styrke til at kunne tage vægten. Udover dette skal tagstenene også tilskæres sådan at de ligger tætte og overlapper korrekt.

Ved montering på bølgetag (eks. eternittag) er der muligvis brug for yderlig forstærkning eller udveksling af spær og lægter, da bølgetag som oftest er bygget til kun at kunne bære tagets egenvægt. Bæreprofilerne skal fastgøres ved at udskifte udvalgte skruer med ansatsskruer. Ansatsskruerne fungerer som gevindskruer hvorpå man kan montere solcelleanlæget.

Optimal placering af solceller er naturligvis vigtig. Du skal sørge for at panelerne bliver placeret så de får mest solskin som muligt. Dette betyder at solcellerne skal placeres sydvendt og med en vinkel på 40 grader. Det er også vigtigt at du undgår så vidt muligt at skygger rammer dine solcellepaneler. Solcellepaneler er som oftest serieforbundet, så derfor vil en enkelt solcelle dækket af skygge kunne føre til et betydeligt tab af strøm over hele serien.

Solcellemonteringsystem til tag

Når du monterer solceller, skal du vælge hvilken retning panelerne skal vende. Solcellepaneller der er sydvendt er mest effektive og producerer mest strøm. Er det ikke muligt at få monteret solcellerne sydvendt kan du i stedet få et øst/vestvendt taganlæg – Her vil effektiviteten dog ligge på omkring 90% sammenlignet med sydvendt.

Med et sydvendt anlæg skal solcellepanelerne monteres i rækker med en afstand på 1 cm imellem hvert panel. Afstanden sørger for at panelerne ikke skygger for hinanden. På grund af denne afstand kræver et sydvendt anlæg et større areal.

Ved øst/vestvendt taganlæg kan afstanden imellem dine paneler være op til 20 cm. Derfor er dette form for anlæg oplagt til mindre tagarealer da man kan udnytte en større del af tagets areal sammenlignet med et sydvendt anlæg.

Hvor meget koster det at få solceller på taget?

Prisen på et solcelleanlæg til tag går mest ud på hvor stort et areal du har brug for at dække. Udover dette vil prisen variere meget baseret på forskellige faktorer. Uintegreret solcelleanlæg er som oftest billigere end integreret solcelleanlæg at installere.

Til gengæld er integreret solceller billigere at udskifte, da man blot har brug for at tage det enkelte solcellepanel ud. Er det nødvendigt at udskifte undertag eller have efterisolering vil dette også lægges oveni omkostningerne.

Dette er de vigtigste overvejelser du skal gøre dig hvis du ønsker at sætte et solcelle taganlæg op. Hvis en tagløsning ikke kan lade sig gøre, udbyder vi også solcelle markanlæg.

Previous
Next
Previous
Next
Ofte stilte spørgsmål:
Hvorfor skal solceller stå skråt?

Det er mest optimalt at placere solceller på en måde hvor de får mest solskin. Det vil sige at en skrå vinkel på ca. 40 grader og med retning mod syd er bedst. På denne måde rammer solens stråler solcellerne, midt på dagen, når solen skinner kraftigst.