Varmepumper til erhverv

Femern belt Energy leverer varmepumpe løsninger til virksomheder og byggepladser.
Vi gør det i både luft-til-luft og luft-til-vand varmepumper 

Varmepumpe erhvervsløsninger fra Femern Belt Energy

Rådgivning, installation og montering

Hos Femern Belt Energy A/S er vi på Lolland-Falster lokale eksperter i rådgivning, installation og montering af varmepumper. Femern Belt Energy A/S er sammen med mange i lokalområdet i gang med den grønne udvikling for tunnelprojektet og for egnsudviklingen til 2030.

Effektivitet:

Vi monterer varmepumper fra Daikin på Lolland-Falster og leverer bl.a. 1400 varmepumper til Femern Village i forbindelse med Femern byggeriet. Varmepumper er de mest energibesparende og effektive opvarmningsformer, der findes på markedet. Bl.a. fordi de bruger naturlig energi, som kommer fra udeluften eller via jorden.

Investering:

Du får en energieffektiv løsning, der udnytter den naturlige energi – uanset om du får installeret en luft-til-luft eller luft-til-vand varmepumpe. Selvom en varmepumpe bruger el til drift, er en varmepumpe alligevel bedre, når man ser på belastning af miljøet og størrelsen på varmeregningen.

Spar på varmeregningen:

Det gælder også ift. drift af gammeldags el-varme, olie- og pillefyr eller gasfyr. Med et minimalt energiforbrug på strømforbruget, ser vi ofte at vores kunder kommer til at spare helt op mod 60% på el-/varmeregningen

Luft til luft varmepumper til erhverv

En luft til luft varmepumpe består af en indedel og en udedel. Udedelen fanger luften udefra, og sammen med kølemidlerne i rørene, dannes der et tryk som giver varme til indedelen.

En luft til luftpumpe er som regel tjent hjem på et par år, og levetiden ligger på op til 30 år. Herudover vil indeklimaet blive væsentligt forbedret med en varmepumpe. Stort set alle de nyeste modeller har både partikelfiltre og forskellige luftrensningsfunktioner. Eksempelvis renser en luft til luft varmepumpe luften, og filtrerer den inden den sendes ind i boligen.


Se mere omkring luft til luft varmepumper

Luft til vand varmepumper til erhverv

Ved hjælp af en eldrevet kompressor omdanner luft til vand varmepumpen den naturlige energi fra luften. Varme-energien fra varmepumpen bliver brugt til både opvarmning af radiator og forbrugsvand.

Luft til vand varmepumper har en lang levetid og kan tilmed fungere som enestående varmekilde for din virksomhed. 


Se mere omkring luft til vand varmepumper

Tilskud til varmepumper erhverv

Ved installering af ny varmepumpe har du muligheden for at få enten håndværkerfradrag eller tilskud. Det er dog ikke muligt at søge begge samtidigt.

Tilskudsansøgninger for 2021 er allerede ovre – du er derfor nød til at vente til ansøgningsrunderne i 2022 før du kan søge om tilskud. Tilskud til nye varmepumper kan søges til og med 2026 på sparenergi.dk. Hvis du modtager tilsagn vil det gælde for 2 år. Det er ikke muligt at søge tilskud til en allerede købt eller installeret varmepumpe, så tilsagn skal modtages forinden du bestiller.

Du kan søge om tilskud til ny luft til vand varmepumpe, hvis du udskifter den med dit oliefyr,gasfyr, biomassefyr eller elvarme. Udover dette skal følgende krav omkring din varmepumpe være opfyldt:

 • skal installeres i din helårsbolig
 • skal være af energimærket A++ eller A+++ ved 55*C
 • kører på el
 • skal være tilsluttet et vandåren system
 • producer varme til både gulv og forbrugsvand
 • installeres af en VE-godkendt virksomhed

Energi-tilskudende bliver givet ud efter ”først til mølle” princippet. Tilskuddets størrelse er baseret på hvor stort et areal du har brug for at opvarme og energimærket af din varmepumpe.

Hvis tilskud ikke er en mulig kan du overveje i stedet for at søge om håndværkerfradrag. Med et håndværkerfradrag kan du trække lønnen til din håndværker fra. Du kan få op til 50.000 kr. i fradrag for en familie på to voksne.

Luft til luft, luft til vand eller jordvarmeanlæg? Lad Femern Belt Energy A/S levere og montere din varmepumpe – det betaler sig. Energitilskud og håndværkerfradrag udarbejdes i fællesskab.

Vi sikrer også den lovpligtige serviceaftale, som bla. indeholder:

 • Gennemgang af varmepumpe
 • Kontrol af samlinger
 • Måling af strømforbrug
 • Måling af udblæsningstemperatur
 • Køletryk-kontrol
 • Rensning
 • Evt udskiftning af enhed